ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ORCO μετρά περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της μετάφρασης και της τοπικής προσαρμογής, με διεθνώς αναγνωρισμένα αποτελέσματα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Τα πρώτα βήματα για την ίδρυση της ORCO τα έκανε ο Δρ. Σ.Ν. Πασχέντης το 1982, κατά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο Δρ. Πασχέντης συνέλαβε την ιδέα να ιδρύσει μια εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Αθήνα, η οποία θα ειδικευόταν στις εφαρμογές της πληροφορικής (IT) και της επιχειρησιακής έρευνας (OR). Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις εκείνης της εποχής δημιούργησαν μια επιτακτική ανάγκη για οργανωτική καινοτομία και επιχειρηματικό επαναπροσανατολισμό, λόγω της οποίας προέκυψε ένα τεράστιο άνοιγμα στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1983 με την επωνυμία «Operational Research COnsultants”. Σύντομα, οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν σε κλάδους όπως η ενέργεια, η βιομηχανία, η πληροφορική, οι αερομεταφορές, ο δημόσιος τομέας, οι κατασκευές, η υγεία, ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός τομέας.

Το 1988, η εταιρεία έκανε μια στρατηγική κίνηση όταν ανέλαβε ένα μεταφραστικό έργο μεγάλης κλίμακας για λογαριασμό μιας κορυφαίας εταιρείας πληροφορικής. Αυτό το έργο αποτέλεσε το κλειδί για την είσοδό της στον κλάδο της μετάφρασης και της τοπικής προσαρμογής, ο οποίος έγινε σύντομα και ο κύριος τομέας δραστηριοποίησής της.

Σήμερα, η ORCO μετρά περισσότερα από 35 χρόνια παρουσίας στον κλάδο της μετάφρασης και της τοπικής προσαρμογής και έχει επιτύχει διεθνώς αναγνωρισμένα αποτελέσματα. Στους πελάτες μας περιλαμβάνονται πολυεθνικές εταιρείες, κρατικοί φορείς, τράπεζες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, διεθνείς οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι βασικές επιχειρηματικές μας δραστηριότητες περιλαμβάνουν τεχνικές, ιατρικές, νομικές, οικονομικές και άλλες επιστημονικές μεταφράσεις, καθώς και μεταφράσεις μάρκετινγκ και τοπική προσαρμογή λογισμικού και πολυμέσων σε διάφορους γλωσσικούς συνδυασμούς. Η ORCO αναλαμβάνει πολυάριθμα έργα μεγάλου όγκου, που φθάνουν κατά μέσο όρο τις 80 εκατομμύρια λέξεις ετησίως.

Το 2002 ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε με την Trados GmbH και γίναμε ο επίσημος μεταπωλητής των προϊόντων Trados στην Ελλάδα, στην Κύπρο και αργότερα στο Ισραήλ. Αυτήν την ιδιότητα τη διατηρούμε μέχρι και σήμερα υπό την RWS. Η ORCO δημιούργησε μια ισχυρή επιχειρηματική και τεχνική υποδομή προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτών των αγορών, τόσο από εμπορική όσο και από τεχνική άποψη, ως εκπαιδευτικό κέντρο και πάροχος συμβουλών.

Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά την αρχική ιδέα της Οξφόρδης, η εταιρεία μας, ORCO S.A., εξακολουθεί να είναι ενεργή και να διαπρέπει. Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί μας. Οι συνεργάτες μας αγαπούν τη δουλειά τους και ενστερνίζονται το όραμα της εταιρείας μας. Και το όραμά μας είναι πολύ απλό: θέλουμε να παραμείνουμε ένας από τους καλύτερους παρόχους μεταφραστικών υπηρεσιών, διασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα, επαγγελματική ακεραιότητα και άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

who-we-are-chart

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η διοίκηση της ORCO είναι επικεφαλής μιας εσωτερικής ομάδας 40 ατόμων και εκατοντάδων εξωτερικών συνεργατών. Αποτελείται από ανώτερα στελέχη με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της μετάφρασης και της τοπικής προσαρμογής, και στην παραγωγή, την επίβλεψη, τον συντονισμό και τη διασφάλιση ποιότητας των μεταφραστικών έργων. Τα στελέχη αυτά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ORCO και έχουν συνδέσει την καριέρα τους με την ανάπτυξη και την επιτυχία της εταιρείας, από τα πρώτα της βήματα έως και σήμερα.

SpyrosPaschentis

Δρ. Σπύρος Ν. Πασχέντης

Διευθύνων Σύμβουλος
SpyrosPaschentis

Δρ. Σπύρος Ν. Πασχέντης

Διευθύνων Σύμβουλος

Ίδρυσε την ORCO το 1983.

Πτυχιούχος του τμήματος Χημείας και του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το London School of Economics. Πραγματοποίησε ακαδημαϊκή έρευνα στη Χημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Darwin College) και στην Επιστήμη της Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Oriel College), η οποία ολοκληρώθηκε με την απόκτηση του διδακτορικού του διπλώματος (D.Phil.). Δημοσίευσε πολλές επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Συμμετείχε για πολλά χρόνια σε διάφορα συμβουλευτικά έργα, τόσο στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα όσο και σε διεθνείς οργανισμούς. Εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών (Ε.Ε.Ε.Ε.). Διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος της ΔΕΗ.

Το 1988 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στις δραστηριότητες της εταιρείας, με την ανάληψη μεγάλων έργων μετάφρασης και τοπικής προσαρμογής για διεθνείς εταιρείες πληροφορικής. Η δραστηριότητα αυτή οδήγησε σύντομα στη διεύρυνση του αντικειμένου της εταιρείας και στην καθιέρωση της ORCO ως μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές εταιρείες που εξειδικεύτηκαν σε αυτόν τον τομέα της αγοράς. Αξιοποιώντας αυτή την εμπειρία, ο Δρ. Πασχέντης οδήγησε την εταιρεία προς την ανάληψη έργων από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και του ΟΗΕ.

ChristinaLeoussi

Χριστίνα Λεούση


Γενική Διευθύντρια
ChristinaLeoussi

Χριστίνα Λεούση

Γενική Διευθύντρια

Ο ρόλος της Χριστίνας στην ORCO είναι πολύπλευρος. Η Χριστίνα είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνη για τη στρατηγική, τις δραστηριότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις αλλά επιβλέπει και τη γενική λειτουργία της εταιρείας.

Εργάζεται στην ORCO εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Ξεκίνησε ως σύμβουλος επιχειρήσεων και αναλύτρια δεδομένων και αργότερα ανέλαβε τη διαχείριση της στρατηγικής και της επιχειρηματικής ανάπτυξης της ORCO στον κλάδο των γλωσσικών υπηρεσιών.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το London School of Economics και πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών και Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης στην Ελβετία.  

EleniTheodoratou

Ελένη Θεοδωράτου


Υπεύθυνη Παραγωγής
EleniTheodoratou

Ελένη Θεοδωράτου

Υπεύθυνη Παραγωγής

Η Ελένη ήρθε στην ομάδα της ORCO το 1995 ως ειδικός στην τοπική προσαρμογή και συμμετείχε σε ένα μεγάλο έργο τοπικής προσαρμογής λογισμικού. Ύστερα από μερικά χρόνια, άρχισε να ασχολείται με τη διαχείριση έργων. Ως Διευθύντρια Παραγωγής, επιβλέπει τη διαχείριση όλων των γραμμών παραγωγής της εταιρείας τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και την επίβλεψη όλων των έργων μετάφρασης και τοπικής προσαρμογής της εταιρείας και αναζητά πάντα τρόπους βελτιστοποίησης και εξορθολογισμού της εργασίας των ομάδων μας.

Η Ελένη είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

EiriniKostopoulou

Ειρήνη Κωστοπούλου

Επικεφαλής τμήματος Ευρωπαϊκών Έργων και Υπεύθυνη Ποιότητας
EiriniKostopoulou

Ειρήνη Κωστοπούλου

Επικεφαλής τμήματος Ευρωπαϊκών Έργων και Υπεύθυνη Ποιότητας

Η Ειρήνη είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του τμήματος ευρωπαϊκών μεταφραστικών έργων της ORCO. Είναι επίσης Υπεύθυνη Ποιότητας της εταιρείας, καθώς επιβλέπει την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας της ORCO, σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001 και ISO 17100.

Ασχολείται με τον τομέα των γλωσσικών υπηρεσιών εδώ και 25 χρόνια και εντάχθηκε στην ομάδα της ORCO το 1998. Μέσα σε αυτό το διάστημα, έχει αναλάβει πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μεταφράστρια και, στη συνέχεια, ανέλαβε τη διαχείριση έργων και τη διαχείριση ποιότητας. Σήμερα, είναι επικεφαλής του τμήματος μεταφράσεων της ΕΕ.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Μετάφραση από το Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Jiota_Hidiroglou

Γιώτα Χιδήρογλου


Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού και Λογιστηρίου
Jiota_Hidiroglou

Γιώτα Χιδήρογλου

Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού και Λογιστηρίου

Η Γιώτα είναι επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού και του Λογιστηρίου της εταιρείας.

Εντάχθηκε στην ομάδα της ORCO το 1984, αμέσως μετά την ίδρυση της εταιρείας και συνέβαλε στην διαχείριση των οικονομικών, του ανθρώπινου δυναμικού και των διοικητικών λειτουργιών της, προκειμένου να υποστηρίξει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και την ανάπτυξη της εταιρείας.

M_Lavda

Μαρίζα Λάβδα


Υπεύθυνη Ποιότητας και Εκπαίδευσης – Τμήμα ΕΕ
M_Lavda

Μαρίζα Λάβδα

Υπεύθυνη Ποιότητας και Εκπαίδευσης – Τμήμα ΕΕ

Η Μαρίζα είναι πτυχιούχος του τμήματος Μετάφρασης του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των μεταφράσεων για θεσμικά όργανα και οργανισμούς της ΕΕ, καθώς έχει εργαστεί ως μεταφράστρια, επιμελήτρια, υπεύθυνη διαχείρισης έργου και υπεύθυνη ποιότητας.

Εργάζεται στην ORCO από το 2012 και σήμερα είναι υπεύθυνη για τη χάραξη της πολιτικής ποιότητας της εταιρείας για τα έργα της ΕΕ, καθώς και για την παρακολούθηση του ποιοτικού σκέλους της εκτέλεσης των μεταφραστικών συμβολαίων της ΕΕ. Είναι επίσης υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απαιτούνται σε αυτόν τον τομέα.

G_Lourakis

Γιώργος Λουράκης


Υπεύθυνος Πληροφορικής & Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων (CISO)
G_Lourakis

Γιώργος Λουράκης

Υπεύθυνος Πληροφορικής & Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων (CISO)

Ο Γιώργος είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη όλων των λειτουργικών συστημάτων, για την εφαρμογή και τη συντήρηση των τεχνολογικών μας υποδομών και του εξοπλισμού ασφαλείας μας, καθώς και για τη διαχείριση και τη συντήρηση των πολιτικών και των διαδικασιών ασφαλείας, των εγχειριδίων και των οδηγιών χρήσης.

Εργάζεται στην ORCO από το 2016 και διαθέτει 15 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης και της διαχείρισης πληροφοριακών συστημάτων.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Τεχνολογία Πληροφοριών.

LianaNikolaidis

Λιάνα Νικολαΐδη


Υπεύθυνη Συντονισμού Πωλήσεων και Μάρκετινγκ
LianaNikolaidis

Λιάνα Νικολαΐδη

Υπεύθυνη Συντονισμού Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Η Λιάνα είναι υπεύθυνη συντονισμού πωλήσεων και μάρκετινγκ και ασχολείται με την προώθηση των υπηρεσιών και των προϊόντων της εταιρείας. Συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και την προώθηση του λογισμικού και των μεταφραστικών λύσεων Trados στην ελληνική, την κυπριακή και την ισραηλινή αγορά.

Εντάχθηκε στην ομάδα της ORCO το 2005 και είναι πτυχιούχος του τμήματος Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

K_papastamatiou

Κωνσταντίνα Παπασταματίου

Υπεύθυνη Προμηθευτών
K_papastamatiou

Κωνσταντίνα Παπασταματίου

Υπεύθυνη Προμηθευτών

Η Κωνσταντίνα είναι υπεύθυνη για την εξεύρεση και πρόσληψη προμηθευτών και προσωπικού με τα κατάλληλα προσόντα, σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας και τις απαιτήσεις του μεταφραστικού κλάδου παγκοσμίως.

Εντάχθηκε στην ομάδα της ORCO το 2014 και έκτοτε, έχει αναλάβει πολλούς διαφορετικούς ρόλους στην εταιρεία. Αρχικά εργάστηκε ως μεταφράστρια και υπεύθυνη διαχείρισης έργων, ενώ σήμερα έχει αναλάβει το ρόλο της διαχείρισης προμηθευτών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μετάφρασης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Θεωρία και Διδασκαλία της Μετάφρασης. Απέκτησε και τους δυο τίτλους σπουδών της στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.

MariaTagkouli

Μαρία Ταγκούλη


Υπεύθυνη Συντονισμού Παραγωγής
MariaTagkouli

Μαρία Ταγκούλη

Υπεύθυνη Συντονισμού Παραγωγής

Η Μαρία είναι υπεύθυνη για το συντονισμό της παραγωγής και τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν την υποστήριξη της Υπεύθυνης Παραγωγής και τη συνεργασία με τους υπεύθυνους διαχείρισης έργων ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ευρωστία όλων των έργων και των ομάδων παραγωγής. Συμβάλλει στη διαχείριση των σχέσεων με τους προμηθευτές και στη στελέχωση των ομάδων, συμμετέχει στην καθοδήγηση και την εκπαίδευση των μελών των ομάδων και επικοινωνεί τόσο με τους προμηθευτές όσο και με τους πελάτες για να διασφαλίσει την ικανοποίηση των προσδοκιών τους.

Η Μαρία διαθέτει 18 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των γλωσσικών υπηρεσιών. Άρχισε να εργάζεται στην Orco το 2010 ως υπεύθυνη διαχείρισης έργων και υπεύθυνη γλωσσικού συντονισμού, όπου και ανέλαβε τη διαχείριση στρατηγικών έργων και πελατών και συνεργάστηκε στενά με τα μέλη της ομάδας για την επίτευξη των στόχων της εταιρείας.

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε υπηρεσίες μετάφρασης υψηλής ποιότητας με σκοπό την ικανοποίηση του πελάτη και τη μεγιστοποίηση των οφελών τόσο για τον πελάτη όσο και για την ORCO.

Εμπιστοσύνη

Η οικοδόμηση ισχυρών επιχειρηματικών σχέσεων με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στον σεβασμό και στον επαγγελματισμό

Αξιοπιστία

Η προσπάθεια να είμαστε ευέλικτοι και αξιόπιστοι και να υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας

Ανταποδοτικότητα

Η συνεχής προσπάθεια για την υποστήριξη του κλάδου και της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω του διαμοιρασμού των γνώσεων και της τεχνογνωσίας μας και της παροχής ευκαιριών απασχόλησης στους νέους

Καινοτομία

Η επιδίωξη καινοτομίας που αυξάνει την παραγωγικότητα, διασφαλίζει την ποιότητα και μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών

Μέριμνα

Η εστίαση στο ανθρώπινο δυναμικό ως τον σημαντικότερο πόρο της εταιρείας

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στην ORCO, η ποιότητα των υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας μας είναι θέμα ύψιστης σημασίας. Καταβάλλουμε σημαντική προσπάθεια για να διατηρήσουμε τα υψηλότερα δυνατά ποιοτικά πρότυπα, γεγονός που αποδεικνύεται και από την επιτυχημένη διαπίστευσή μας σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001, ISO 17100 και ISO 27001.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Η ORCO είναι ενεργό μέλος πολλών διεθνών επαγγελματικών ενώσεων μετάφρασης και τοπικής προσαρμογής, όπως η Globalisation & Localisation Association (GALA) και η European Language Industry Association (ELIA).

Η ORCO είναι επίσης μέλος των ακόλουθων επαγγελματικών ενώσεων: του ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ).

Back to top
© ORCO S.A. Registered in Greece