Υποδομή

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης λειτουργίας της, η ORCO έχει χρησιμοποιήσει πάντοτε τελευταίας τεχνολογίας συστήματα, τόσο για την εσωτερική της λειτουργία , όσο και για την εκτέλεση των έργων της.  Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια και προσπάθεια για τη συνεχή τεχνολογική ανανέωσή της, βελτιώνοντας και διασφαλίζοντας υψηλή παραγωγικότητα και ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της.

 

Για να ικανοποιήσει και επιτύχει αυτό τον στόχο της, η εταιρεία διαθέτει μία σύγχρονη και πλήρως οργανωμένη εσωτερική υποδομή σε όλα τα επίπεδα.  Το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας.  Σε αυτό τον χώρο, απασχολούνται 25 άτομα  ως μόνιμο προσωπικό, εγκατεστημένα σε επιμέρους χώρους εργασίας.  Σε ένα ιδιαίτερο χώρο βρίσκεται το τμήμα ΙΤ με το αρμόδιο τεχνικό προσωπικό και το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας.   Αντίστοιχα, άλλοι χώροι  χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση λειτουργιών όπως π.χ. εκπαιδευτικά σεμινάρια, συσκέψεις, λογιστήριο, κλπ.  Ένας άλλος, ιδιαίτερα εξοπλισμένος χώρος χρησιμοποιείται ως τραπεζαρία για το προσωπικό ή τους επισκέπτες μας.   Εξοπλισμός γραφείου όλων των κατηγοριών και τύπων βρίσκεται διάσπαρτος σε όλους τους χώρους εργασίας για κάθε είδους χρήση από το προσωπικό μας. Ειδικότερα, το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διαδικτύου της εταιρείας βασίζεται σε μία αποκλειστική γραμμή επικοινωνίας, η οποία υποστηρίζεται από έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους της χώρας. Επιπλέον, υπάρχουν και δύο γραμμές ADSL, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως backup.  Με αυτό τον τρόπο οι απώλειες του συστήματος είναι πρακτικά ασήμαντες.   

 

Για την διαχείριση των έργων μας, χρησιμοποιούμε το Plunet Business Manager το οποίο προμηθευτήκαμε πρόσφατα. Το Plunet είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα για επιχειρήσεις, η οποία περιλαμβάνει μια πληθώρα δυνατοτήτων για μεταφραστικές εταιρείες όπως καταχώρηση έργων, αυτόματη δημιουργία προσφορών, διαχείριση έργων και των επιμέρους εργασιών τους, τιμολόγηση, λεπτομερείς οικονομικές αναφορές και διαχείριση επαφών (CRM). 

 

Για το άμεσο μέλλον, η ORCO έχει προγραμματίσει την εφαρμογή των προτύπων ISO και ΕΝ. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011.

 

Σε ό,τι αφορά το κεντρικό σύστημα πληροφορικής, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αρχές του 2010, η πλήρης αντικατάσταση του υφιστάμενου από ένα σύγχρονο σύστημα τεχνολογίας VM, το οποίο ήδη βρίσκεται εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία στην εταιρεία μας. Τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αυτού συστήματος είναι τα εξής:

 • Νέο, ασφαλέστερο γρηγορότερο και με λιγότερα σφάλματα τοπικό δίκτυο 1Gb
  • HP Procurve 1Gb managed LAN Switches
  • UTP CAT6 καλωδίωση
 • Νέοι διακομιστές
  • Οι νέοι διακομιστές διαθέτουν απεριόριστη επεξεργαστική ισχύ, μνήμη RAM και σκληρούς δίσκους τελευταίας τεχνολογίας με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
 • Νέο σύστημα αποθήκευσης
  • Το νέο σύστημα αποθήκευσης περιλαμβάνει διπλούς controllers, διπλά τροφοδοτικά και κάρτες δικτύου τα οποία επιτυγχάνουν υψηλή διαθεσιμότητα. Η σύνδεση επιτυγχάνεται με το πρωτόκολο Scsi 1Gb το οποίο προσφέρει υψηλή και χωρίς λάθη επικοινωνία με σύγχρονο ή παλαιοτέρας τεχνολογίας εξοπλισμό. Το αποθηκευτικό σύστημα είναι αναβαθμίσιμο και μπορεί να δεχτεί έως και 60 σκληρούς δίσκους σε  RAID-6  τεχνολογία το οποίο προσφέρει μέγιστη ασφάλεια δεδομένων.
 • Νέος εξοπλισμός ασφαλείας
  • Ο νέος εξοπλισμός ασφαλείας είναι μια ολοκληρωμένη λύση η οποία όχι μόνο μας προστατεύει με τις υψηλές υπηρεσίες τείχους προστασίας, αλλά μας παρέχει και υπηρεσίες antispam, web-blocking, intrusion prevention, antivirus και load balancing.
 • Νέο λειτουργικό εικονικοποίησης συστημάτων
  • Το νέο λειτουργικό εικονικοποίησης συστημάτων υποστηρίζει και διαχειρίζεται τα συστήματα αυτά, όπως επίσης και τους διαθέσιμους πόρους των φυσικών μηχανημάτων επιτυγχάνοντας υπηρεσίες υψηλών επιδόσεων αλλά και υψηλής διαθεσιμότητας. Αυτό το σύστημα  αυτή την στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των συστημάτων εικονικοποίησης λόγω των δυνατοτήτων του, αλλά και της αξιοπιστίας.

 • Σταθμοί εργασίας
  • Στην Orco φιλοξενούνται περίπου 30 σταθμοί εργασίας (φυσικά μηχανήματα) τα οποία λειτουργούν σε πλατφόρμες Windows (XP, Vista, Win 7) και Linux. Υπάρχουν εγκατεστημένες όλες οι ενημερωμένες εφαρμογές μερικές εκ των οποίων είναι οι Ms Office 2003/2007 EN/GR, SDL Trados Studio/Multiterm 2009, SDL Trados Suite/Multiterm 2007, Translation Workspace και εργαλεία, MS Locstudio, και Helium. Επίσης η υποδομή της Orco περιλαμβάνει λογισμικό και συσκευές για DTP.

 • Plunet BusinessManager - Business und Translation Management System