1η Συνάντηση για τη Μετάφραση, 25 Μαΐου (Αθήνα)

Η ORCO μαζί με τις μεταφραστικές εταιρείες Commit και Litterae καθώς και τo Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση ανακοινώνουν την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για την προώθηση της Μετάφρασης στην Ελλάδα. Στόχοι της πρωτοβουλίας είναι, μεταξύ άλλων, η δικτύωση και η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μελών της μεταφραστικής κοινότητας, η ενημέρωση πελατών και επαγγελματιών του τομέα, η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μεταφραστικών εταιριών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, η προώθηση επιχειρηματικών ιδεών και στρατηγικών και η εμπέδωση καλών επιχειρηματικών πρακτικών και ποιοτικών κριτηρίων στην αγορά.
 
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ανακοινώνουμε την 1η Συνάντηση για τη Μετάφραση. Η συνάντηση θα έχει γενικό τίτλο «Από την ΕΕ στην πιστοποίηση: Πτυχές του επαγγέλματος του μεταφραστή» και θα γίνει την Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 6:30 μ.μ., στην Αίθουσα του Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου). Το πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής: 
6:30 – 6:45 Χαιρετισμός και παρουσίαση της πρωτοβουλίας από τον Βασίλη Μπαμπούρη, (Διευθυντής Σπουδών, meta|φραση).
6:45 – 7:45 «Το επάγγελμα του μεταφραστή στην Ευρωπαϊκή Ένωση» – Ομιλία του μεταφραστή και συγγραφέα Νίκου Σαραντάκου.
7:45 – 9:00 Συζήτηση: «Μετάφραση και Πιστοποίηση: Όροι ασύμβατοι;»
 
Η συζήτηση θα ξεκινήσει με τρεις συνοπτικές παρουσιάσεις:

  • «Τυπική και άτυπη πιστοποίηση του επαγγελματία μεταφραστή», Κωνσταντίνα Τριανταφυλλοπούλου (Διευθύντρια Σπουδών, meta|φραση).
  • «Βελτιστοποίηση της εκπαίδευσης των μεταφραστών σε μια πολύγλωσση Ευρώπη», Πένη Μαρίνου (Συνιδιοκτήτρια, Litterae)
  • «ΕΝ 15038 και ISO 9001: Πρότυπα διασφάλισης ποιότητας μεταφραστικών Υπηρεσιών», Σπύρος Κονιδάρης (Γενικός Διευθυντής, Commit)

 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
 
9:00 – 10:00 Κρασί και κουβεντούλα στο φουαγιέ της αίθουσας
 
Ευελπιστούμε ότι θα τιμήσετε την εκδήλωση με την παρουσία σας και ανυπομονούμε να έχουμε μαζί σας ένα γόνιμο διάλογο με σκοπό την προαγωγή κάθε πτυχής της μεταφραστικής διαδικασίας.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση του κου Σαραντάκου.


 

Επιστροφή στα Νέα

  • Plunet BusinessManager - Business und Translation Management System